tirsdag 10. mai 2016

Garnoversikt

Her kommer en liste over ulike type garn vi har strikka med og hva vi syns om disse. Listen blir oppdatert etterhvert som vi prøver nye typer garn. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du har noen innspill eller egne meninger om garnet!


Drops Nepal 
Drops Nepal består av 65% ull og 35% alpakka. Vi har strikket Anny fra drops i dette garnet. Garnet har strikkefasthet på 10 x 10 cm = 17 m x 22 p og anbefalt pinnestørrelse er 5mm. Pris er ca 16kr for et 50g nøste. Garnet håndvaskes på maks 30 grader.

Garnet er et ganske tykt ullgarn, men det er et veldig behagelig garn. Jeg syns det var veldig lett å strikke med, det gikk fort fremover og strikkingen ble fint. Tunikaen er også veldig behagelig å gå med. Garnet egner seg nok best for litt tykkere vinterklær, men alpakkaen bidrar til at plagget passer godt nå i det veldig varierende vår-været. Fargene på garnet er fine, men de er typiske "ull-farger" så det lønner seg å velge garn med store kontraster for å få frem mønster tydelig. Nepal er et garn jeg absolutt vil anbefale!

Drops Karisma 
Garnet består av 100 prosent superwash behandlet ull. Garnet har strikkefasthet på 10 x 10 cm = 21 m x 28 p. Anbefalt pinnestørrelse er 4mm. Et 50g nøste koster 22kroner og de har et stort fargeutvalg. Dette garnet og Sandnes SMART kan brukes om hverandre.

Et helt greit garn fra Drops til en relativt billig penge. Dette er absolutt ikke det beste superwash garnet jeg har strikket med, for jeg syns det deler seg litt for lett. De største fordele med dette garnet er det relativt store fargeutvalget og prisen på garnet.

Sandnes SMART 
Garnet består av 100 prosent Superwash behandlet ull. Garnet har strikkefasthet på 10 = 27. Anbefalt pinnestørrelse er 3,5. Et 50g nøste koster 41 kroner. Jeg har strikket kjappstrikka sokker og genser i dette garnet. Dette garnet og Drops Karisma kan brukes om hverandre.

Jeg syns garnet er veldig godt å strikke med, og foretrekker nok dette garnet over Drops sitt superwash garn. Fargene på garnet er klare og fine. De har noe mindre utvalg enn  Drops i farger, og prisen er en del dyrere, så hvorvidt du syns det er verdt å betale nesten det dobbelte for litt bedre garn er noe du må tenke på når du velger garntype a Karisma eller smart.