søndag 9. desember 2018

Babybooties for voksne // kosesokker i Nepal

Jeg har strikket flere par med baby-booties

i gaver til venner og jeg er veldig begeistra for disse sokkene. Jeg er faktisk så begeistra for disse at jeg bestemte meg for at jeg ville ha et par selv! Jeg satte meg derfor ned og regnet, og prøvde meg frem og ble til sist veldig fornøyd med hvordan sokkene ble.  Inspirasjonen til sokkene er hentet fra denne siden (LINK).

Jeg syns disse sokkene er både fine og varme, også er de strikket på tykke pinner så det går forholdsvis raskt å strikke disse. Jeg brukte restegarn til sokkene, men jeg vil anslå at det går mellom 2 og 3 nøster Nepal på et par sokker.
Fordi sokkene er strikka med riller så er de veldig fleksible og de kan passe til flere størrelser. Perfekt hvis du skal gi bort sokker og du ikke helt vet størrelsen på de!

Legg gjerne igjen en kommentar om du har strikket sokkene, eller hvis du har noen spørsmål!



Pinne st 5 eller 5,5

Legg opp 40 masker.
Strikk frem og tilbake (riller) til du har ønsket lengde på sokkene. Mine er mellom 12 og 14 cm.

Strikk deretter riller over de midterste 12 maskene. Hvor mange riller du trenger variere, men jeg har størrelse 39 og har strikket 25 riller.

Plukk opp masker ned på siden av de midterste rillene. Jeg plukker opp en maske i hver av rillene jeg har strikka,, minus den siste - noe som blir 24 masker i hver side. Tilsammen 84 masker.

Strikk over alle maskene til du har tre riller.

Strikk over de 12 midterste maskene igjen, men strikk den 12 maska sammen med 1 maske fra siden hver gang du snur. Fell av når du har igjen 4 masker på hver side.

Sy sammen sokken og vreng. 

lørdag 24. november 2018

Nancy genser

Denne kofta har jeg lenge synes vært veldig fin og jeg har allerede strikket 1, men i et tykt garn så det ble en veldig varm kofte. Nå hadde jeg lyst på en i et tynnere garn og i litt sprekere farger, jeg har veldig lett for å velge blått og nøytrale farger. Denne ble i grønn og dermed litt mer spennende enn grå som den forrige jeg har. Oppskriften finner du her. Jeg strikket i mini sterk fra du store alpakka.

søndag 4. november 2018

Ullbukse








Endelig er ullbuksa mi ferdig. Denne har jeg jobbet lenge med og har til tider vært så lei at jeg har måtte legge den til sides og gjøre noe anna. Men endelig er den ferdig, nå må jeg bare slutte å fyre inne så jeg orker å bruke den.

Oppskrifta finner du her. Den er strikket i Viking babyull i lyseblå og grå. Veldig god og myk bukse.

torsdag 18. oktober 2018

Baby booties/sokker

Jeg elsker disse baby-bootiesene. Det er både ganske raske å strikke, de er en fin måte å få brukt opp restegarn og de blir en kjempefin gave til bekjente som får barn. Nå har jeg nettopp blitt ferdig med to par til. Disse skal gå til venner i USA som venter baby over nyttår.

Denne gangen så har jeg valgt å strikke sokkene i flerfarget garn, noe som gjør at jeg syns det blir litt mer spennende å strikke. Begge nøstene er fra Drops og er nøster jeg har hatt liggende etter at de var kjøpt på salg! Spesielt sokkene i lillatoner var spennende å strikke, fordi jeg begynte på hver side av nøstet så sokkene har litt ulike farger.

Oppskriften er hentet fra: http://strikkogtoys.blogspot.com/
Dette er en veldig enkel oppskrift å strikke.
Jeg strikker ofte ankeldelen på sokken litt lengre enn oppskriften, også strikker jeg ca 14-16 pinner på sokkene istedenfor de 12 oppskriften sier.

Når jeg syr sammen etter at sokkene er ferdig strikket så prøver jeg å sy hælen firkanta, ved at jeg legger de fire maskene på hver side over de ti maskene i midten. Jeg vrenger deretter sokken. Dette syns jeg blir finest på hælen .




mandag 20. august 2018

Votter i Nepal-garn

Årets mål har vært å bruke opp mer av restegarn-lagret mitt. Jeg har lyktes med noe, men jeg har også strikket noen gaver som har ført til at det har blitt mer restegarn. Disse vottene derimot er et par votter jeg har brukt restegarn på.


Vottene er etter oppskriften "Solveig" på drops.no 

Vottene var relativt enkle å strikke. Det er noe hullemønster på oppsiden, men ellers så var de forholdsvis lette å strikke. Jeg valgte å bruke mindre pinnestørrelse enn oppskriften tilsa (pinne 3 i stedenfor pinne 4). Dette var for å få stramme votter. Jeg har forholdsvis smale hender og jeg liker votter som sitter stramt på. Denne muligheten til å tilpasse klærne mine er noe av det jeg elsker mest med å strikke til meg selv! 

Jeg har som sagt strikket vottene i Nepal garn. Dessverre så viste det seg at de to nøstene mine har ulik innfarving, så det har blitt et lite skille på vottene. Sånn får det bare være når det er restegarns-votter! Jeg tror i hvertfall de blir et godt par til i vinter og jeg ser ikke bort fra at jeg blir å strikke  skjerfet av noe mer av restegarnet! 


søndag 12. august 2018

Barnehagevotter


Sett disse vottene på Facebook flere ganger og folk er veldig fornøyd med de så når jeg har ei venninne hvor sønnen skal begynne i barnehagen etter sommerferien måtte jeg jo prøve å strikke disse.
Vottene er enkle og strikker og siden det er barnevotter går strikkinga fort. Jeg har brukt denne oppskriften. Men så en gang en oppskrift med dobbelt mansjett og syns det så veldig lurt ut. Har derfor strikket på dette. La opp noen ekstra masker på en 1/2 pinne størrelse større, strikket litt kortere enn den innerste, la denne utenpå og tok en maske fra den begge mansjettene og strikket sammen for å kunne fortsette som en vott på selve hånden. Håper mottaker blir fornøyd med disse :)

tirsdag 15. mai 2018

17. Mai 2017


Med både doktorgradinnlevering og eksamen i Mai så er 17.Mai "avlyst" for min del. Jeg rekker rett og slett ikke å feire, dessverre. I fjor hadde jeg derimot en stor feiring i Skottland. Jeg inviterte alle vennene mine på ekte Norsk feiring. Nå som det ikke blir noe særlig feiring på meg i år, så er det litt godt å se tilbake og mimre om fjorårets feiring! Jeg håper dere andre får en finfin 17.mai

Jeg la ned ganske mye arbeid for feiringen i fjor, og var blant annet veldig kreativ med pynten. Her kommer altså et lite tilbakeblikk på fjorårets 17.Mai feiring!  



Alle gjestene fikk hekla sløyfer eller blomstrer. Til og med bamsen fikk en 17mai blomst! Disse ble utrolig godt mottatt fra gjestene, og flere har fortalt meg at de fremdeles har sin nå et år etterpå!   Jeg strikka og hekla også egenlagde Norske flagg (for hva er vel 17. Mai uten norske flagg?). Alt var lagd i billig akryl-garn! 



 Disse skålene var originalt noen gratis dessert skåler jeg hadde tatt vare på. På den lokale sybutikken så fant jeg bånd i passende farge. Deretter er de limt på topp av hverandre, først rød. så hvit og tilsist den tynne blå. Det var litt pirkete, men jeg syns de ble veldig fint når de ble fylt med rødt, hvitt og blått godis!



Dette er bare grillspyd jeg har hatt jordbær, blåbær og marshmellow på. Disse ble en stor suksess, og folk satte pris på noe litt sunt mellom alle kakene og isen som ellers ble servert!

Vafler pyntet med brunost! 
Potetløp hører med til 17 mai! 
Muffins i rødt, hvitt og blått! 

lørdag 5. mai 2018

Cortina heldress

Da er jeg endelig ferdig med Cortina heldress fra Dalegarn. Dette skal være en gave til ei venninne av meg som venter en sønn om bare noen uker, så jeg er veldig glad jeg ble ferdig med den i tide. Jeg håper gaven blir en suksess og at den blir mye brukt!

Jeg valgte å strikke denne dressen fordi jeg tror den kan være veldig praktisk, i og med at den har trykknapper på beina så det er lett å skifte bleie. Dette gjør også at man ikke trenger å montere noe med klipping og sying på dressen.

Dressen er strikka i orginalgarnet, Babyull fra Dale. Dette er et merinogarn jeg syns er veldig godt. Fargene er valgt ut av den vordende mammaen selv! Jeg har strikka dressen i størrelse 9-12 måneder, men med litt ekstra lang vrangbord.

Jeg ble veldig fornøyd med det endelige resultatet, men jeg syns det har vært et styr å strikke dressen. Jeg syns ikke oppskriften har vært veldig lett å følge og at den er litt rotetet skrevet. Jeg slet også med at jeg fikk alt for lite mørkeblått garn, men alt for mye grønt. Jeg måtte derfor gjøre noen endringer og kutt i det originale mønsteret.

I tillegg så går ikke hovedmønstret opp i de aller fleste størrelsene, inkludert den jeg strikka.

Det var også en del pirkearbeid på dressen. Den er strikka på pinne 2 og 2,5, og mye av det er strikka frem og tilbake som jeg syns er mer tidkrevende. Å plukke opp masker langs beinkanten var også tidkrevende. Jeg har sydd i tilsammen 17 trykknapper i beina og i halsen.

Oppskriften er gratis og du kan finne den her: http://dalegarn.no/oppskrift/dg319-11-hel-dress-lue/

søndag 15. april 2018

Mariussokker

Disse sokkene er strikket i restegarn fra en Mariusgenser. Sokkene er strikket i Sterk fra du Store alpakka. I kanten øverst har jeg strikket inn en tynn strikk slik at sokkene ikke sklir så lett ned. Sokkene er strikket i oppskrift fra Den store Mariusboka, men jeg har valgt å ikke ta med ene borden på mønsteret da jeg synes dette ble finere. Jeg ble veldig fornøyd med sokkene og mottakeren likte de også. Heldigvis er mottaker litt liten i beina for sokkene ble litt små, så kan være lurt å tenke på dette om du skal strikke de.

torsdag 8. februar 2018

Strikkeprosjekter på pinnene

Jeg er en av de som gjerne har flere strikkeprosjekter, Ufoer og halvferdig produkter jeg burde gjøre ferdig snart. Her er en liten oversikt over strikkeprosjektene jeg nå har. Målet mitt er å få ned antall prosjekter, så får vi se hvordan det går!


Votter i Nepal: 
Disse vottene i nepal- restegarn begynte jeg med i jula Jeg har lagd ferdig en vott, men mangler å feste trådene og strikke ferdig den siste votten! Vott nummer to har bare vrangbord enn så lenge. Heldigvis er nepal et ganske tykt garn, så det burde gå relativt raskt å strikke ferdig!






Babyvotter i restegarn: 
Jeg syns, som de fleste, at den første votten er morsomst å strikke. Jeg ble ferdig med en vott i litt restegarn. Nå mangler jeg å strikke den andre. Blir jeg ferdig i tide så blir dette en del av en nyfødt gave!.











Baby-body: 
Ei venninne av meg venter baby i mai. Jeg her derfor begynt på en boddy i barselsgave. Dette er det strikkeprosjektet som haster mest. Denne strikker jeg i Dale baby garn. Oppskriften kan du finne her:
http://dalegarn.no/wp-content/uploads/2017/11/DG_319-11-Hel_dress_og_lue.pdf


Sommerkjole i bomull 
Denne sommerkjolen er lik som den kjolen Anette strikket tidligere. Kjolen min er i grønn også tror jeg kanskje det blir hvitt videre. Målet er å klare å bli ferdig med denne kjolen før sommeren, men det er mange prosjekter som haster mer.











Restegarnsteppe
Jeg har skrevet om dette restegarnsteppet tidligere. Jeg kom godt i gang, men nå har andre prosjekter fått prioritet. Fordelen er at jeg endre opp med mer restegarn i ulike farger som gjør teppet enda mer fargesprakende til sist!












Kofte 
I julegave fra begge søstrene mine i år så fikk jeg strikkepinner, garn og oppskrift for en seterdalskofte. Denne kofta gleder jeg meg veldig til å få ferdig og kunne bruke, fordi det garnet er så herlig!












Hekla skjerf 
Jeg fikk også garn til et hekla skjerf i julegave. Jeg har ikke hekla så mye før, så dette er et tidkrevende prosjekt for min del!



lørdag 27. januar 2018

Ullbukse


Ja da gikk nyttårsforsettet i vasken, ikke kjøpe garn før du har brukt opp det du har. Men med salg på viking baby ull hos min lokale strikkebutikk måtte jeg jo bare kjøpe garn til Viking garn sin ull bukse.  Denne har jeg drømt om lenge og endelig blir det bukse her i huset. Redd det er mye jobb men da får en strikke litt på andre ting innimellom. Buksa står i hefte 1111 hos Viking Design. Dette er en gratis oppskrift du selv kan skrive ut fra nettet her. Finnes også oppskrift som er i et nyere hefte i andre farger, men da må du betale for heftet og kjøpe garn hos Viking.

Jeg har valgt å strikke den i lyseblå og grå, dette trur jeg blir veldig bra.