fredag 18. mars 2016

Pulsvarmer av egetfarget garn

Jeg har nettopp prøvd å farger garn selv med konditorfarge. Utrolig morsomt og overraskende enkelt. Også er det jeg veldig gøy å ha garn som ikke er likt noen andre sitt garn! Jeg har deretter brukt garnet til å strikke en enkel pulsvarmer som jeg skal bruke når jeg ror.

Garnet jeg har brukt er et billig fra Nille som jeg først måtte ta ut av nøstet og snurre opp. Jeg brukte en stol-rygg til dette. Jeg la garnet i vann og eddik først og lot det ligge der en stund. Jeg kokte deretter opp vann og hadde i blåfarge til jeg syns vannet var passe mørkt. Jeg ønsket å ha litt fargeforskjeller på garnet så jeg la en del i først og lot den trekke til seg mest farge før jeg tok resten i også. Når vannet var blitt avkjølt skyllet jeg av garnet og lot det tørke. Vannet var faktisk blitt nesten helt klart når jeg tok ut garnet. Utrolig fasinerende! 

Pulsvarmerne har jeg bre strikket som en firkant og sydd sammen. 


I påsken skal jeg gjenta prosessen og teste ut både hvilke metoder som fungerer og hvordan fargen varer i vask. Deretter kan jeg legge ut oppskrift hvis noen andre også vil prøve? :)